Ispravno pranje

Čist, uredan i sjajan automobil, koji se presijava na svjetlu i pokazuje svu raskoš dizajna... Mislite da je riječ o novom autu sa postolja na sajmu automobila u Ženevi, ili možda najskupljem automobilu izloženom u autosalonu? Ne, ovaj članak će biti posvećen vašim automobilima, koji će čak i nakon nekoliko godina korištenja imati savršen izgled. Kako? Perite svog ljubimca samo u provjerenim i pouzdanim autopraonicama, ali naravno i održavajte ga u centru za njegu vozila DETAILING STAR!

Pranje automobila je jedna od najvažnijih etapa njegovog održavanja. Sretni smo kad sjednemo u čist automobil i naravno, vjerujemo da što češće posjećujemo autopraonicu, to je bolje za auto i za nas. Je li to stvarno tako? Nažalost, ne. Čudno je, ali većinu sitnih ogrebotina, a prije svega upadljivu «paučinu» (osobito vidljivu na suncu), automobil dobiva baš u autopraonicama.

Zašto automobil treba prati samo na provjerenim mjestima?

Činjenica je da, da automatske autopraonice djeluju na lak automobila kao brusni papir, što je poznato mnogima. No, takozvane beskontaktne autopraonice (popularne u zadnje vrijeme kao samoposlužne autopraonice) također destruktivno djeluju na lak automobila. Izraz „beskontaktno pranje” dovodi mnoge u zabludu, jer se poistovjećuje s riječju „nježna”. A to nije slučaj.

Stručni izraz „beskontaktna” se odnosi samo na pretpranje i koristi se kako bi se uklonile velike čestice nečistoće. Na samoposlužnim autopraonicama na tome se proces pranja i završava. Ovo je trenutak kad vlasnika automobila čekaju sljedeći problemi:

  • nastajanje ogrebotina prilikom sušenja automobila krpama;
  • trajno gubljenje sjaja kromiranih i plastičnih dijelova;
  • gubitak sjaja laka;
  • smanjenja učinkovitosti zaštitnih premaza.

To se događa zbog uporabe (često pogrešnih) jeftinih deterdženata s jako visokim PHP. Uz to su ove smjese dosta niske kvalitete i nekontrolirano se razrjeđuju. Standardni postupak pranja se završava sušenjem automobila neprimjerenim krpama. Obzirom da beskontaktni način pranja ne uklanja statička zagađenja kao što su krhotine asfalta, mrvice od kočnica i drugo, princip čišćenja papirom za brušenje se ponavlja i ovdje. Rezultat takvog pranja je nastajanje velikog broja malih ogrebotina na laku automobila i tragova vode koja curi iz nedostupnih mjesta koja uzrokuju pojavu mrlja nakon potpunog sušenja.

Što je pravilno pranje?

Pravilno pranje automobila uključuje barem dvije faze čišćenja:

1. Primarno pranje (poznato kao beskontaktno)

2. Sekundarno pranje uz korištenje posebnih šampona.

Sastav za primarno beskontaktno pranje mora biti sa niskom alkalnošću i visokim svojstvima čišćenja. U ovom slučaju se ne oštećuju kromirani dijelovi, plastika, lak automobila i ne ispiru se zaštitni premazi koji daju automobilu sjaj i hidrofobna svojstva.

Sekundarno pranje odnosi se na uklanjanje statičkih onečišćenja neizbježno preostalih nakon primarnog pranja, smanjenje lužnatosti primarnog pranja, očuvanje svojstava zaštitnih premaza. Sekundarna faza pranja mora se raditi uz pomoć makroporoznih spužvi od posebnog materijala i profesionalnog šampona koji sadrži specijalne aditive koji mogu učinkovito uklanjati onečišćenja.

Detailing Zagreb, ispravno pranje

Sušenje auta
Suvremene tehnologije uključuju beskontaktno sušenje toplim zrakom i mekanim ručnicima visoke kvalitete od mikrofibre, kako bi se smanjio rizik od grebanja. Jednom iskorišteni ručnik odmah se šalje na pranje.

Gdje pronaći pravu autopraonicu?

Pravilno čišćenje također zvano DETAILING pranje, temeljito je čišćenje specijalnom tehnologijom svakog detalja automobila, čak i teško dostupnih mjesta uz korištenje profesionalne opreme i pribora, kao i posebno učinkovitih i sigurnih sredstava. Sve to zajedno osigurava nježno pranje vašeg automobila i njegov besprijekoran izgled. Na žalost, nema puno mjesta gdje možete sigurno i učinkovito oprati vaš automobil. U naš centar često dolaze klijenti sa već oštećenim automobilima. Takve automobile mi poliramo, nanosimo zaštitne premaze, ali ako klijent nastavi prati auto na „krivim mjestima”, premaz neće tako dugo trajati kako bi mogao. Kako bismo promijenili ovu situaciju, aktivno tražimo odgovarajuće partnere za detailing pranje. Ako imate bilo kakve prijedloge za suradnju, rado ćemo ih slušati i u slučaju zajedničkog interesa realizirati. Za sva pitanja, slobodno nas kontaktirajte: 091 311 77 88